Avaluació

Com s’indica en l’apartat d’activitats, en cada activitat s’avaluen uns objectius determinats. Els objectius que anem a avaluar durant totes les activitats que comprenen la ruta literària són els següents:

  1. Coneix i interpreta críticament l’obra literària de l’autor i la sap relacionar amb el context historicocultural de producció.
  2. Valora les obres literàries com a manifestacions de la sensibilitat artística de l’ésser humà i com a expressió de la identitat cultural dels pobles.
  3. És capaç d’establir connexions entre allò que es llig a la novel·la i la realitat social més propera i ser-ne crític.
  4. Utilitza correctament les TIC com a eines de treball.
  5. Coneix el lèxic que apareix a les referències literàries emprades.
  6. Sap seleccionar i gestionar les fonts d’informació.
  7. Sap comunicar-se tant en oral com en escrit respectant les propietats del text (adequació, coherència i cohesió) i és capaç de coordinar-se per treballar en grup.
  8. Elabora productes de caràcter innovador o original a partir de la informació de què disposa.

Finalment, aquests objectius es valoren segons la rúbrica que es mostra a continuació:

CRITERIS D’AVALUACIÓ

CRITERIS D’AVALUACIÓ DELS RESULTATS

ASSOLIT

POC ASSOLIT

NO ASSOLIT
Coneixement de la novel·la i del seu moment de producció Coneix la novel·la i el la situació sociocultural del moment de la seua producció Coneix la novel·la però no coneix la situació sociocultural del moment de la seua producció No coneix ni la novel·la ni la situació sociocultural del moment de la seua producció
Obres literàries com a manifestacions artístiques Valora i entén les referències literàries com una manera d’expressió col·lectiva dins d’un context historicocultural concret. Valora i comprén la literatura pel seu valor estètic i la difusió d’idees i de punts de vista personals o col·lectius, però li costa contextualitzar-la. No valora i entén les referències literàries com una manera d’expressió col·lectiva dins d’un context historicocultural concret.
Connexió entre la novel·la i la realitat propera de manera crítica Sap connectar allò que llig a la novel·la amb l’actualitat amb una actitud crítica És capaç de connectar el que llig a la novel·la amb l’actualitat però no aporta una mirada crítica al respecte No és capaç de connectar el que llig a la novel·la amb l’actualitat ni fer-ho críticament
Utilització de les TIC Utilitza correctament els  dispositius electrònics com a eines de treball. Demostra que sap manejar-los. Es fa servir dels recursos electrònics per a realitzar els treballs, però presenta prou dificultats quant al seu maneig. No utilitza els dispositius electrònics com a eines de treball.
Coneixement del lèxic Coneix el significat de totes les referències lèxiques aparegudes a la novel·la No coneix algunes de les referències lèxiques, però pot relacionar-les amb el seu camp lèxic. No coneix el significat de la major part de les referències lèxiques ni pot relacionar-les.
Fonts d’informació És autònom en la cerca i maneig de la informació Té bastant criteri per cercar i manejar la informació, però necessita d’un guiatge significatiu per dur endavant la tasca. No pot cercar i gestionar la informació autònomament.
Competència comunicativa i coordinació en grup Sap comunicar-se tant en oral com en escrit respectant les propietats del text (adequació, coherència i cohesió) i és capaç de coordinar-se per treballar en grup. Es coordina amb els companys i s’entén el seu discurs, per la seua cohesió, encara que li falta adequació als registres i coherència. No es coordina amb la resta i no és capaç de fer-se entendre.
Creativitat Elabora productes de caràcter innovador o original a partir de la informació de què disposa. Pot versionar altres productes escrits o orals, però no aporta una visió o un enfocament massa original o trencadora No elabora productes de caràcter innovador o original a partir de la informació de què disposa.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s